eerste week achter de rug
Lieve allemaal...eindelijkw eer even stoorm en een laptop ter beschikking..stroom hebben we maar en paar uur per dag, dan draait de regering weer de knop om.....geen verwarming bij minder onder nul hier....dus helmaal back tot basic...maar wat een indrukken. Gelukkig ben ik weer beter en geniet ik volop van alles...zaterdag waren we uitgnodig op festival op school tbv de godin van de kennis, dus getooid met fototoestel mooi achteraan staan. Bleken we de hoofdgasten te zijn en moetsen we in een prachtige fauteuil op het podium, eerst offeren ( hoe doe je dat???) ok met hulp lukt het alttijd...een mooie tika op t voorhoofd en weer zitten...dan de hele school nog ( 250 man nog) . Militair regime bijna...daarna nog sportmedaailes uitreiken, bijzondere ervaring. Op school wordt discipline , respect en gehoorzaamheid erin gedrild.
S Middags zijn we in een bruiloft van een dochter van een onderwijzer beland, een 'arranged marriage'....Bijzonder. Ook zijn we al naar een Boeddistisch klooster boven op een berg gelopen ( Nammobuddha), waar iemand van onze groep lesgeeft aan de monniken....morgen gaan we de Puja, de samenzang van de monniken daar meemaken, ik ben benieuwd.
Gister naar en ziekenhuis in optichting geweest, onze weekhuisoom, zit in het bestuur....dat dat ooit een sterile omgeveing moet worden...mijn analistenhart bloeide weer even op bij de oude attributen die wij 35 jaar geleden op de annalistenschool gebruikten..over een weeekmoet het open...nepali time dan...t zal wel even langer duren.
De kinderen zijn nu naar school..we gaan een setje klding voor allemaal kopen en 3 paar schoenen...de zool hangt er half onderweg..en op zoek naar luizenshampoo, t begint te kriebelen....maar de kinderen...zo lief...voor altijd in mijn hart...en Himal, onze weeshuisoom: grote bewondering voor zijn doorzettingsvermogen en positiviteit ( hij is 24) wat een vernatwoordelijkheid....Dit was t weer even...ik hoop dat jullie al bijna kunnen schaatsen....
liefs en tot volgende keer,
Bijaya
Back to basics, leuk hè. En als je nu aan het eind van je overweldigende verblijf ook nog jezelf hebt gevonden, blijft er toch eigenlijk weinig te wensen over.
Veel plezier nog en doe ze groeten ;-))
mvg
Dikkie
Wat een indrukken zal het op je maken! Ik kan me het goed voorstellen, veel is zo herkenbaar..
Fantastisch om je update te lezen, goed om te vernemen dat het goed met je gaat.
Geef de weeskinderen een knuffel van mij!
Ik zie uit naar je volgende update!
Hoi Baukje,
Wat een ervaringen voor je. Fijn dat je weer hersteld bent, zodat je optimaal kunt genieten van alles. Aan je verhaal te lezen is het echt heel erg bijzonder en is het zeker een lang gekoesterde wens die uitkomt.
groetjes en wacht op je volgende verhaal.
Baukje we hebebn je verslagen gelezen. We zijn blij dat het goed met je gaat. Wat veel indrukken opdoen daar in het verre Azië. Hier is het winter zoals je waarschijnlijk wel gehoord hebtmaar de kachel goed laten branden dan kunnen wij het heir wel uithouden.
Groetjes Harmke en Feike, je buren.
Hoi Baukje,
Wat in oare wrâld. Bin benijd nei de foto's. En ja, wy binne hjir yntusken folop oan it riden. Hoopje datst noch in moaie tiid hast, genietsje der fan!
Groetnis,
Johan, Hermien, Tedde en Anke
Wat maakt dit n indruk. Lees en hoor verslagen van 2 kanten van de wereld. Nepal en California. Beiden zijn indrukwekkend. Geniet nog van de komende weken en zie uit naar de foto's. Liefs uit Lemmer.
Hey Bauk,
Ik lees het enthousiasme in je verhalen. Even in een hele andere wereld leven. Ik hoop dat je de tijd krijgt om al die indrukken op je te laten inwerken. Je laatste werkweek is alweer aangebroken. Geniet ervan. Ook van de week daarna als je nog n beetje vakantie houdt.
Tuut en knuf
Petra
Hey Baukje
prachtig de verhalen die je schrijft .. de eenvoud kan je gelukkig maken, hoe vrij kan je jezelf voelen in een andere wereld, geniet ervan en neem de tijd om het door te laten dringen, dan blijft de herinnering langer in je.
dikke tut
Leo